Konferenciák a NATO jelenéről és jövőjéről

A MIAT tagjai két számottevő konferencián képviseltették szervezetünket.

A Hungary in KFOR nevű konferencián betekintést nyerhettünk a magyar vezetésű koszovói művelet jelenlegi helyzetébe és kilátásaiba a balkánon. Ugrósdy Márton, Németh Gergely, Kajári Ferenc ezredes, Boldizsár Gábor, Grúber Károly és Németh Ferenc az első aktív NATO misszió vezetésének katonai és stratégiai lehetőségeit vizsgálták meg Magyarország és a régió számára. 

Az Atlantic Council szervezésében megvalósult beszélgetésen pedig Jens Stoltenberg NATO főtitkár ismertette a Szövetség álláspontját az ukrajnai helyzetről, a madridi csúcstalálkozón elfogadásra váró stratégiai dokumentumról, valamint a Kínával folytatott stratégiai dialógusról osztotta meg gondolatait.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Sóti Richárd

Sóti Richárd

Richárd alapszakos nemzetközi tanulmányok illetve párhuzamosan pénzügy és számviteles hallgató, 2022-től pedig a MIAT új kommunikációs alelnöke. A szervezetnél eddig eltöltött másfél éve alatt számos cikket, összefoglalót írt és szerkesztett. Fő profilja Kína nemzetközi kapcsolatai és az európai politika, illetve a globális diplomácia. Angolul és németül folyékonyan beszél, tanulmányai és alelnöki pozíciója mellett ezen két nyelven dolgozik nemzetközi kapcsolattartóként egy multinacionális vállalatnál. Érdeklődése kiterjed a programozás, ezáltal a kiberbiztonság és az adatelemzés területére is. Szabadidejében könyveket olvas és nyelveket tanul, lehetőségeihez mérten járja a világot.