Konferenciák a NATO jelenéről és jövőjéről

A MIAT tagjai két számottevő konferencián képviseltették szervezetünket.

A Hungary in KFOR nevű konferencián betekintést nyerhettünk a magyar vezetésű koszovói művelet jelenlegi helyzetébe és kilátásaiba a balkánon. Ugrósdy Márton, Németh Gergely, Kajári Ferenc ezredes, Boldizsár Gábor, Grúber Károly és Németh Ferenc az első aktív NATO misszió vezetésének katonai és stratégiai lehetőségeit vizsgálták meg Magyarország és a régió számára. 

Az Atlantic Council szervezésében megvalósult beszélgetésen pedig Jens Stoltenberg NATO főtitkár ismertette a Szövetség álláspontját az ukrajnai helyzetről, a madridi csúcstalálkozón elfogadásra váró stratégiai dokumentumról, valamint a Kínával folytatott stratégiai dialógusról osztotta meg gondolatait.

Facebook
Twitter
Linkedin
Sóti Richárd

Sóti Richárd

Richárd alapszakos nemzetközi tanulmányok illetve párhuzamosan pénzügy és számviteles hallgató, 2022-től pedig a MIAT új kommunikációs alelnöke. A szervezetnél eddig eltöltött másfél éve alatt számos cikket, összefoglalót írt és szerkesztett. Fő profilja Kína nemzetközi kapcsolatai és az európai politika, illetve a globális diplomácia. Angolul és németül folyékonyan beszél, tanulmányai és alelnöki pozíciója mellett ezen két nyelven dolgozik nemzetközi kapcsolattartóként egy multinacionális vállalatnál. Érdeklődése kiterjed a programozás, ezáltal a kiberbiztonság és az adatelemzés területére is. Szabadidejében könyveket olvas és nyelveket tanul, lehetőségeihez mérten járja a világot.