Törökország jövőbeli szerepe Közép- és Kelet-Európa energiabiztonságában

Törökország szerepe Európa energiaellátásában még fontosabbá vált az utóbbi időben bekövetkezett energiaellátási hiányok miatt. Az energiaellátás egyre nehezebben biztosítható és egyre drágábbá válik, ezért Magyarországnak, illetve bizonyos EU és NATO tagállamnak fontolóra kell venni olyan alternatív energiabeszerzési forrásokat, mint például a Török Áramlat.

Szerdán kiváló beszélgetést folytattunk Mitat ÇELİKPALA professzorral, a Kadir Has Egyetem dékánjával, valamint Litkei Mátéval, a Klímapolitikai Intézet igazgatójával, Törökország jövőbeli szerepéről az európai energiabiztonságban, valamint a Török Áramlat geopolitikai fontosságáról.

A panelbeszélgetést a YATA Türkiye és a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács közös szervezésében tartottuk, az YATA International tagszervezetek közötti együttműködés erősítése céljából – ez nem az első, és kétségtelenül nem is az utolsó ilyen alkalom!

Előadók:

Prof. Dr. Mitat Çelikpala, a Kadir Has Egyetem Gazdaság-, Közigazgatás- és Társadalomtudományi Karának dékánja, Isztambul

Máté Litkei úr, a Klímapolitikai Intézet igazgatója

Facebook
Twitter
Linkedin