Antall József Díjban Részesítette Jens Stoltenberg NATO Főtitkárt a Magyar Atlanti Tanács

A Magyar Atlanti Tanács Elnöksége 2023. szeptember 2-i simonpusztai kihelyezett ülésén létrehozta a szervezet Antall József Díját. Az elismerést az Elnökség döntése alapján évente egy-egy olyan hazai és külföldi személyiség vagy szervezet kaphatja meg, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Magyar Atlanti Tanács (MAT) munkájának támogatásában.

A 2023. évi Antall József Díj külföldi díjazottja Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára, aki 2014 óta eredményesen koordinálja a védelmi szervezet működését, amivel közvetve hozzájárult a Magyar Atlanti Tanács működésének indokoltságához és eredményességéhez. A díjat 2024. január 12-én a MAT elnöke, Csóti György nevében Gyarmati István, a szervezet főtitkára adta át Brüsszelben Marie-Doha Besancenotnak, a NATO társadalmi kapcsolatokért felelős főtitkár-helyettesének, aki a főtitkár nevében vette át az elismervényt.

Az International Republican Institute (IRI) és az Institute for American Studies támogatása mellett a NATO Public Diplomacy Division (PDD) volt a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács és a Youth Atlantic Treaty Association International által októberben Budapesten megrendezett NATO Academy fő támogatója. A YATA International továbbra is meghatározó szerepet játszik az Atlantic Treaty Association szervezetben, amelyben a magyar részvétel kiemelkedő fontossággal bír. Jelenleg Doucha Lilla tölti be a YATA International alelnöki tisztségét, míg korábban Debrenti Á. Félix, a Magyar Atlanti Tanács jelenlegi alelnöke töltött be alelnöki pozíciót a YATA Internation szervezetben.

A védelmi szervezet első embere videó üzenetben köszönte meg a kitüntetést, és további sok sikert kívánt a Magyar Atlanti Tanácsnak.

Facebook
Twitter
Linkedin