NATO Futás 2019

2019.10.20.
Budapest

A Budapesti Atlétikai Szövetség, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége, valamint a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács társszervezésében 2019. október 20-án ismét elstartolt a NATO Futás, melynek a már megszokott helyszín, a Budai Vár és környéke adott otthont. Az egynapos program során a résztvevők több számban mérettethették meg magukat, így sor került a 10 km-es, a 10 km-es váltófutás, a 4 km-es, valamint a 4 km-es történelmi váltófutásra is. 

Ahogy a korábbi években is, úgy idén is számos országból érkeztek futók a versenyre, köztük az Atlanti Tanács pályázatának köszönhetően Albánia, Észtország, Észak-Macedónia, valamint Grúzia csapatai. A futáson továbbá 10-es váltót indított a Magyar Honvédség Parancsnoksága, valamint a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács.

A rendezvényen számos ismeretterjesztő program közül válogathattak az érdeklődők. A NATO sátorban a Szövetségről szóló kvíz teszt kitöltésével a Magyar Atlanti Tanács „25 év” című kiadványát nyerhették meg a résztvevők, továbbá megismerhették a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács tevékenységét.

A nap lezárásaként az említett négy országból érkező 21 futó egy városnéző hajóúton vett részt a Magyar Atlanti Tanács jóvoltából, ahol megismerkedhettek Magyarország, valamint a főváros történelmével, továbbá eszmecserét folytathattak a MAT tagjaival is.

Olvass a programról bővebben a Honvédelem.hu honlapján: https://honvedelem.hu/media/aktualis-videok/nato-futas-tizennegyedik-alkalommal.html

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Félix Debrenti

Félix Debrenti