NATO Futás 2019

2019.10.20.
Budapest

A Budapesti Atlétikai Szövetség, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége, valamint a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács társszervezésében 2019. október 20-án ismét elstartolt a NATO Futás, melynek a már megszokott helyszín, a Budai Vár és környéke adott otthont. Az egynapos program során a résztvevők több számban mérettethették meg magukat, így sor került a 10 km-es, a 10 km-es váltófutás, a 4 km-es, valamint a 4 km-es történelmi váltófutásra is. 

Ahogy a korábbi években is, úgy idén is számos országból érkeztek futók a versenyre, köztük az Atlanti Tanács pályázatának köszönhetően Albánia, Észtország, Észak-Macedónia, valamint Grúzia csapatai. A futáson továbbá 10-es váltót indított a Magyar Honvédség Parancsnoksága, valamint a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács.

A rendezvényen számos ismeretterjesztő program közül válogathattak az érdeklődők. A NATO sátorban a Szövetségről szóló kvíz teszt kitöltésével a Magyar Atlanti Tanács „25 év” című kiadványát nyerhették meg a résztvevők, továbbá megismerhették a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács tevékenységét.

A nap lezárásaként az említett négy országból érkező 21 futó egy városnéző hajóúton vett részt a Magyar Atlanti Tanács jóvoltából, ahol megismerkedhettek Magyarország, valamint a főváros történelmével, továbbá eszmecserét folytathattak a MAT tagjaival is.

Olvass a programról bővebben a Honvédelem.hu honlapján: https://honvedelem.hu/media/aktualis-videok/nato-futas-tizennegyedik-alkalommal.html

Facebook
Twitter
Linkedin
Debrenti Á. Félix

Debrenti Á. Félix

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok BA szakán végzett tanulmányait követően az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetében folytatta MA tanulmányait vezetés és szervezés szakirányon. 2018-tól kezdve alapító tagként, valamint elnökként vezette a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanácsot (MIAT / YATA Hungary), 2019-ben Vizi E. Szilveszter javaslatára a Magyar Atlanti Tanács alelnökévé választották, ahol jelenleg második többéves ciklusát tölti elnökségi tagként. 2020-2022 között a brüsszeli székhelyű Youth Atlantic Treaty Association International alelnöki feladatait is ellátta. Jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetirodában dolgozik, továbbá a The Budapester magazin alapítója és főszerkesztője.