A Magyar Atlanti Tanács új Elnöksége támogatja a haderőfejlesztést

A Magyar Atlanti Tanács egyhangúan támogatja az Országgyűlés és a Kormány azon törekvését, hogy megerősítse és fejlessze a Magyar Honvédség képességeit, valamint technikai felszereltségét.

Csóti György alelnök, alapító tag személyében új elnököt választott a2020. szeptember 15-én megtartott, megismételt közgyűlésén a Magyar Atlanti Tanács (MAT). A most létrehozott tiszteletbeli elnöki tisztséget prof. dr. Vizi E. Szilveszter korábbi elnököt választották meg.

A MAT tiszteletbeli elnökének javaslatára megfogalmazott memorandum leszögezi: a most zajló Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program rendkívül fontos annak érdekében, hogy hazánk a jövőben is megbízható és hasznos tagállama legyen a harminc országot tömörítő észak-atlanti közösségnek. A MAT tagsága és vezetése nagy reményekkel tekint a honvédelmi tárca által felügyelt modernizációs folyamatokra és a jövőben is komoly figyelmet fordít a Magyar Honvédségre.

Az Ifjúsági Atlanti Tanács (Youth Atlantic Treaty Association, YATA) közgyűlését szeptember 4-én tartották, amelyen Debrenti Á. Félixet, a Magyar Atlanti Tanács alelnökét, a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács elnökét választották meg a szervezet társadalmi kapcsolatokért felelős alelnökének. A huszonnégy ország delegáltjai által megválasztott új YATA-vezetés rendkívül fontos szerepet játszik abban, hogy a NATO előtt álló feladatokhoz a tagállamok társadalmai, elsősorban pedig a fiatal korosztály aktív hozzájárulással vegyen részt. A MAT eddigi munkájának elismerése, hogy a YATA vezetésébe a szervezet alelnöke, Debrenti Á. Félix is bekerült.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Félix Debrenti

Félix Debrenti