A Magyar Atlanti Tanács új Elnöksége támogatja a haderőfejlesztést

A Magyar Atlanti Tanács egyhangúan támogatja az Országgyűlés és a Kormány azon törekvését, hogy megerősítse és fejlessze a Magyar Honvédség képességeit, valamint technikai felszereltségét.

Csóti György alelnök, alapító tag személyében új elnököt választott a2020. szeptember 15-én megtartott, megismételt közgyűlésén a Magyar Atlanti Tanács (MAT). A most létrehozott tiszteletbeli elnöki tisztséget prof. dr. Vizi E. Szilveszter korábbi elnököt választották meg.

A MAT tiszteletbeli elnökének javaslatára megfogalmazott memorandum leszögezi: a most zajló Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program rendkívül fontos annak érdekében, hogy hazánk a jövőben is megbízható és hasznos tagállama legyen a harminc országot tömörítő észak-atlanti közösségnek. A MAT tagsága és vezetése nagy reményekkel tekint a honvédelmi tárca által felügyelt modernizációs folyamatokra és a jövőben is komoly figyelmet fordít a Magyar Honvédségre.

Az Ifjúsági Atlanti Tanács (Youth Atlantic Treaty Association, YATA) közgyűlését szeptember 4-én tartották, amelyen Debrenti Á. Félixet, a Magyar Atlanti Tanács alelnökét, a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács elnökét választották meg a szervezet társadalmi kapcsolatokért felelős alelnökének. A huszonnégy ország delegáltjai által megválasztott új YATA-vezetés rendkívül fontos szerepet játszik abban, hogy a NATO előtt álló feladatokhoz a tagállamok társadalmai, elsősorban pedig a fiatal korosztály aktív hozzájárulással vegyen részt. A MAT eddigi munkájának elismerése, hogy a YATA vezetésébe a szervezet alelnöke, Debrenti Á. Félix is bekerült.

Facebook
Twitter
Linkedin
Debrenti Á. Félix

Debrenti Á. Félix

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok BA szakán végzett tanulmányait követően az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetében folytatta MA tanulmányait vezetés és szervezés szakirányon. 2018-tól kezdve alapító tagként, valamint elnökként vezette a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanácsot (MIAT / YATA Hungary), 2019-ben Vizi E. Szilveszter javaslatára a Magyar Atlanti Tanács alelnökévé választották, ahol jelenleg második többéves ciklusát tölti elnökségi tagként. 2020-2022 között a brüsszeli székhelyű Youth Atlantic Treaty Association International alelnöki feladatait is ellátta. Jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetirodában dolgozik, továbbá a The Budapester magazin alapítója és főszerkesztője.